Actualitate

Peste 12 tone de portocale cu pesticide, retrase de Carrefour România

Peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă au fost retrase de Carrefour România. Fructele au fost distribuite de furnizorul Andros Stil SRL, care a menţionat eronat pe etichetă originea produselor ca fiind din Grecia deşi portocalele proveneau din Egipt.

Portocale cu pesticide, retrase de Carrefour România
Reprezentanții supermarketului transmit celor care au apucat să cumpere fructele infestate să le readucă la magazin pentru a primi contravaloarea lor.
Vicepreşedintele ANSVSA, Mihai Ponea, a declarat că în această situaţie de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă, iar dacă se va constata acest lucru, după finalizarea anchetei, vor fi informate şi organele abilitate.

Dintr-un lot de 20 de tone de portocale au fost vândute 12,4 tone către un depozit şi diferenţa către alte două judeţe, Dâmboviţa şi Ilfov, iar aceste 12,4 tone s-au dus la Carrefour.
Cei de la depozitul care a făcut distribuţia către supermarketuri spun că din eroare umană, când s-a făcut sortarea, deşi ele erau în cutii de Egipt, le-au schimbat în cutii de Grecia şi cu etichete de Grecia.

Ele sunt origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia şi acum şi-au dat seama că a fost o eroare umană! Eu suspicionez că este cu intenţie flagrantă de a schimba originea. Susţin că este o suspiciune de fraudă. Ancheta este încă în derulare”, a explicat Ponea

sursa