Politica

Petre Roman face dezvăluiri BOMBA!

Petre Roman face dezvăluiri BOMBA!Petre Roman face dezvăluiri în premieră: “In 1996, după câștigarea alegerilor, Mihai Caraman s-a oferit să reia postul de șef SIE, dar s-a opus Emil Constantinescu

Cu ocazia participării la lansarea unei cărți despre viața și cariera fostului spion și general de Securitate, Mihai Caraman, fostul premier Petre Roman a făcut mai multe dezvaluri interesante care îl au în centru pe acesta.

Petre Roman, din postura de premier al României între 1990 și 1991, a colaborat cu Mihai Caraman, care a fost primul șef al Serviciului de Informații Externe după Revoluție, funcție din care a plecat în 1992 și în condiile în care se spunea că prezența acestuia în fruntea spionajului extern îngreunează relația cu alianța NATO.

Doar că Petre Român a dezvăluit, în cadrul evenimentului găzduit de Fundația Titulescu condusă de Adrian Năstase, că Mihai Caraman l-a sunat în 1996, după câștigarea alegerilor de CDR, și s-a arătat deschis să revină în fruntea SIE, lucru ce nu avea să se întâmple pentru că s-a opus președintele de atunci Emil Constantinescu.
In 1996, după câștigarea alegerilor, Mihai Caraman s-a oferit să reia postul de șef SIE, dar s-a opus Emil Constantinescu”, a arătat Petre Roman.

Mihai Caraman este cunoscut pentru ca în perioada 1958-1968, în calitate de șef al rezidenței de spionaj din Paris, a organizat și condus așa-numita „Retea Caraman”, care a reușit să sustragă și să aducă în tară unele documente din Cartierul General al NATO, provocând daune grele Alianței Nord-Atlantice.

B1.ro