Actualitate

Piata imobiliara ajuta romanii sa-si cumpere o locuinta

O veste foarte buna pentru toti romanii care vor sa-si cumpere o locuinta, piata imobiliara vine cu ajutorul acesta, inainte sa-ti cauti casa visurilor e bine sa sti ce este pe piata anul acesta, dar si unele detalii vitale despre cumpararea unei locuinte, relateaza www.kanald.ro.

Iata cateva informatii foarte utile pentru cei care isi doresc sa achizitioneze anul acesta o locuinta cu ajutorul unui credit:

 

Daca iei un credit prin programul Prima Casa, nu ai la dispozitie decat varianta unui credit in lei.

Ei bine, in acest caz nu trebuie sa te mai preocupe foarte mult cursul valutar, insa este important sa stii ca rata ta depinde de indicele ROBOR, despre care poti citi cateva informatii esentiale pe aceasta pagina.

Tot de acolo poti afla si cum evolueaza dobanda pentru rata ta.

Acest indice este extrem de important si de el depinde cat se va duce luna de luna pe rata la credit.

2. Guvernul a marit garantiile pentru Prima Casa

Anul trecut au existat o multime de incertitudini cu privire la programul Prima Casa, cel care le da posibilitatea romanilor de a cumpara un apartament cu un avans de doar 5%, fata de 15% cat este avansul pentru un credit ipotecar clasic.

3. Care sunt preturile locuintelor in diverse orase

Desigur, pretul unei locuinte depinde de multi factori – oras, zona, vechimea imobilului, imprejurimi, imbunatatirile aduse apartamentului, insa iti vor fi de folos cateva preturi orientative.

Asadar, in Capitala, pretul mediu al unui metru patrat este de 1.138 euro/mp, ceea ce inseamna ca un apartament de doua camere ajunge undeva la circa 60.000 de euro.