Politica

Prim-ministrul României a vorbit deschis despre ceea ce crede în legătură cu USR

Prim-ministrul României a vorbit deschis despre ceea ce crede în legătură cu USR. În contextul anchetării fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în dosarul achizițiilor ilicite de vaccinuri, Marcel Ciolacu a sesizat unele lacune la felul în care membri USR fac politică.

Primul-ministru este de părere că liderii formațiunii Uniunea Salvați România îl protejează cu un motiv pe Vlad Voiculescu, acuzat, alături de Florin Cîțu și Ioana Mihăilă, de abuz în serviciu.

„N-am văzut atâta amatorism politic decât ceea ce văd la USR. Niște explicații jenante! Eu, PSD, trebuia să gestionez justiția din România, efectiv am refuzat. Am avut o discuție cu președintele României și am refuzat justiția. Am avut aceea problemă cu domnul Buzatu, am luat măsuri și gata. Ei ce zic, că electoratul USR votează cu PSD? Chiar așa să se fi sucit lumea asta?!

Eu cred că domnul Drulă și liderii USR au niște datorii foarte mari la domnul Voiculescu. Altfel nu înțeleg de ce această negare, pentru că este evident, sunt sume foarte mari! USR este prizonierul lui Vlad Voiculescu! Orice lider de partid ar fi luat o altă decizie, dar ei s-au apucat să facă scrisori, au trimis scrisori la Comisia Europeană”, a spus Marcel Ciolacu

Ciolacu a spus că fiecare ministru trebuie să-și asume responsabilitatea faptelor sale, iar USR a dat dovadă de mult amatorism la guvernare.

„A fost o oportunitate, așa zic ei. Domnule, când te joci cu viețile oamenilor, nu mai este o chestie de oportunitate. Ca să fii ministru trebuie să ai capabilitate, nu doar niște înțelegeri în interiorul partidului. A fost vorba despre mult amatorism, nu știau cum funcționează un minister. Guvernul este un tablou întreg, nu știu să-și ia informațiile, nu știu cum să acționeze. Au crezut că dacă negociază pe la Bruxelles, au rezolvat ei tot. Uite că n-a fost așa! Toată lumea trebuie să fie responsabilă! Eu, ca și președinte de partid, sunt responsabil de oamenii care intră în Guvern. Eu trebuie să îmi asum responsabilitatea acelui om, nu poți să-l pui doar pentru că este simpatic sau că este împins de un județ”, a mai precizat Ciolacu.

sursa