Politica

Primarul Fritz cere o finanțare de 25 de milioane de euro prin PNDL 3

Primarul Dominic Fritz solicită o finanțare de 25 de milioane de euro din PNDL, pentru realizarea Pasajului Solventul, asta deși USR s-a opus înființării acestui program. Primăria Timișoara a anunțat că dorește să acceseze peste 25 de milioane de euro din fondurile programului „Anghel Saligny” pentru realizarea pasajului Solventul. Cererea de finanțare urmează să fie aprobată în consiliul local.

Ce spunea USR despre PNDL3
Pe de altă parte, USR critica în termeni duri noul program:

„PNDL 3 este însă o hoție. Este programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurși în buzunarele baronilor. Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogățit baronii locali, moștenite de la Liviu Dragnea”, susținea, la 1 septembrie, conducerea USR.

Municipalitatea timișoreană dorește să acceseze aproximativ 127 de milioane de lei din fondurile programului „Anghel Saligny” pentru realizarea acestui proiect, ale cărui costuri totale se ridică la 132,2 milioane de lei.

„Suntem într-o continuă căutare de fonduri pe care să le atragem pentru proiectele Timișoarei, fiecare leu obținut din fonduri nerambursabile fiind un leu câștigat pentru bugetul orașului. Pasajul Solventul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le avem în lucru și de aceea este important să obținem acum această finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Bani ceruți de primăria condusă de Dominic Fritz
Primăria Timișoara a mai depus deja două proiecte de peste 17 milioane de lei pe Programul „Anghel Saligny”, pentru construcția unei noi pasarele pietonale amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul și reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin-Dâmbovița.

Și primăria Sectorului 1, condusă de primarul USR Clotilde Armand, solicită bani prin PNDL 3 pentru extinderea rețelei de apă din acest sector.

sursa