Actualitate

Protecţia Consumatorilor atrage atenţia asupra promoţiilor false

Perioada estivală de reduceri de preţuri este în plină desfășurare, conform reprezentanților Autorităţii Naţionale pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) care atrag atenția asupra promoțiilor false.

În timp ce agenţii economici se întrec în oferte care mai de care mai ispititoare, președintele ANPC, Horia Constantinescu avertizează cumpărătorii să verifice în prealabil preţurile produselor pentru a constata dacă sunt expuşi unor reclame mincinoase.
În condițiile în care își doresc să achiziționeze produse substanțial mai costisitoare decât cele uzuale, să depună diligențe pentru a verifica prețul de achiziție a acestora înaintea promoțiilor, pentru a se putea edifica dacă nu cumva promoția este una falsă și, de fapt, ar fi putut găsi același produs deja la preț redus la un alt comerciant. De asemenea, pot cere absolut toate lămuririle, inclusiv legate de prețul inițial operatorului economic ce comercializează, solicitându-i acestuia să poată face dovada reducerii pe care o pretinde, în sensul dovedirii faptului că acesta a avut un preț mai mare în ultimele 30 de zile“ a declarat preşedintele ANPC citat de Radio Constanţa.
„În general, când achiziționăm orice produs, trebuie să obținem informații, inclusiv din alte zone decât cea pe care o pune la dispoziție comerciantul“, a mai spus președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu.

sursa