Actualitate

Putin face avertisment drastic pentru Biserica Ortodoxă: „Vor fi consecinţe grave”

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin face avertisment dur la adresa Biserici Ortodoxe, dupa ce Patriarhia Constantinopolul a recunoscut independenta Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, iar Patriarhia Moscovei a rupt orice legatura cu Patriarhia Ecumenica, relateaza b1.ro.

El a insistat, totodată, că Rusia va apăra cu fermitate drepturile şi interesele conaţionalilor din afara ţării, informează AFP.

”Aş dori să subliniez un lucru: politizarea unui domeniu atât de sensibil sfârşeşte întotdeauna cu cele mai grave consecinţe, în primul rând pentru cei care fac asta”, a declarat Putin, care s-a referit apoi și la încercări ”de a rupe legăturile dintre Biserica Rusă şi credincioşii săi din străinătate”.

”Datoria noastră comună – mai presus de toate în faţa oamenilor – este de a păstra unitatea spirituală şi istorică a ortodocşilor”, a subliniat preşedintele rus.

Referitor la încălcarea drepturilor populaţiei rusofone, Putin a declarat că în ”Ucraina se întâmpla aceasta (…); se întâmplă şi în ţările baltice şi într-o serie de alte state unde se rescrie istoria, se duce o luptă cu monumentele şi cu limba rusă”.