Actualitate

Raed Arafat anunță: „Motivele pentru care se poate părăsi localitatea de domiciliu începând cu 15 mai”

Raed Arafat anunță: "Motivele pentru care se poate părăsi localitatea de domiciliu începând cu 15 mai"
Raed Arafat anunță: „Motivele pentru care se poate părăsi localitatea de domiciliu începând cu 15 mai”

Raed Arafat vine cu anuntul mult asteptat pentru toata Romania, noi informatii declarate de seful DSU, relateaza spynews.ro.

Iata care sunt motivele importante in care poti parasi localitatea dupa iesirea din starea de urgenta, si vom intra in starea de alerta.

Potrivit celor spuse de Raed Arafat la Antena3, este permisă părăsirea localității de domiciliului pentru desfășurarea unui activități în interes de serviciu sau activități medicale.

Șeful DSU a punctat faptul că persoanele pot ieși din localitate pentru ajutorarea bătrânilor pe care îi au îngrijră.

„În mod normal, ieșirea e în mod deosebit pentru activități profesionale, pentru aspectele medicale.

Dacă ieși din oraș ca să pleci din țară, asta se poate.

Dacă vrei să ajungi la bătrâni de care trebuie să ai grijă, normal că poți să te duci”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a dezvăluit că „treaba cu muntele nu știu exact cum va fi menționată, o să vedem, se lucrează pe document.

Dar, de regulă, ieșirea din oraș e echivalentă cu ieșirea din casă, care a fost până acum. O să fie o libertate de ieșire”.
În continuare, șeful DSU a precizat că se recomandă cetățenilor să aibă grijă până la ce nivel vor ajunge cu socializarea, cu călătoria, cu vizitarea bătrânilor, „pentru că persoanele vulnerabile rămân vulnerabile”.

Persoanele care se deplasează în interiorul localității nu vor mai trebui să aibă în posesie declarația pe proprie răspundere, începând cu data de 15 mai.

„Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația prezentării unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității”, spunea Klaus Iohannis.