Politica

Raluca Turcan: „Dacă Opoziția crede că greșim, depune moțiune cenzură și Guvernul poate pleca”

Raluca Turcan a declarat la Realitatea Plus că „dacă Opoziția consideră că noi greşim atât de tare şi soarta românilor este în pericol, se pot mobiliza şi pot depune moţiune de cenzură care poate duce la demiterea acestui Guvern”.
Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe proiecte, respectiv Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale şi abrogarea OUG 114, intenţia Guvernului fiind ca în 23 decembrie acestea să fie prezentate Parlamentului.

Acest demers al PSD este de şicanare şi constituie un argument în plus, la care noi nu doream neapărat să ajungem, şi anume de a angaja răspunderea pe bugetul de stat.

Am decis să mergem pe această variantă, tocmai pentru că s-a dovedit că, în Parlament, există lipsa de responsabilitate şi de angajament a celor din PSD şi din nefericire şi o lipsă de mobilizare la maximum a partidelor care susţin în moentul de faţă Guvernul”, a precizat vicepremierul Raluca Turcan, la Realitatea Plus, la emisiunea Legile Puterii, moderată de Denise Rifai.
”Sper să nu încerce să şicaneze, asta ar fi culmea culmilor, să blocheze adoptarea în termenii legali a bugetului. După ce se prezintă în plen, există trei zile în care Opoziţia poate să depună moţiune. Dacă ei consideră că noi greşim atât de tare şi soarta românilor este în pericol, se pot mobiliza şi pot depune moţiune de cenzură care poate duce la demiterea acestui Guvern”, a adăugat Raluca Turcan.

sursa