Actualitate

Rareș Bogdan îl avertizează pe Teodor Meleșcanu: „Nu încercați să blocați votul românilor”

Rareș Bogdan îl avertizează pe Teodor Meleșcanu: „Nu încercați să blocați votul românilor”Candidatul de la PNL de la alegerile europarlmentare, Rares Bogdan a trimis duminica un mesaj la ministrul Afacerilor Externe, Teodor  Melescanu, cu atentionarea de a nu bloca nici un vot al romanilor din Diaspora, relateaza evz.ro.

„Solicit lui Meleșcanu să nu încerce blocarea votului din Diaspora și să dea curs tuturor solicitărilor de deschidere de secții de vot

Îi solicit, din nou, public, și o fac cât se poate de direct, domnului Meleșcanu și șefului Direcției Consulare, să nu încerce blocarea votului în diasporă.

Să dea curs tuturor solicitărilor de deschidere de secții de vot în Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, cu precădere, dar și în celelalte state europene și non-UE. Deci, nu încercați, din nou, să blocați votul românilor din diasporă.

Sunt de zeci de cereri care încă nu și-au primit răspunsul. În Italia, în regiunea Piemonte Lombardia, în regiunea Bologna Emilia-Romagna, în sudul Italiei, Lazio și în Sicilia.

De asemenea, cereri de deschidere de secții într-o zonă unde populația, practic, românii au crescut de la 250.000 în ultimii patru ani de zile, la aproape 700.000 astăzi, fiind o migrație în interiorul Uniunii Europene din Spania, Italia, Portugalia, spre Marea Britanie.

Deci, acolo vorbim de o populație de aproape 700.000 de români, care sunt prezenți astăzi pe teritoriul Marii Britanii și care au dreptul să voteze.

Deci, deschideți-le secții.

Nu încercați să blocați votul românilor din diasporă, cum ați făcut-o și cum deja sunteți specializați, pentru că ați făcut asta în urmă cu 4 ani și jumătate. E un apel public, l-am făcut aseară la un post de televiziune, revin cu el și solicit din partea Direcției Consulare, din Ministerul Afacerilor Externe și din partea domnului Teodor Meleșcanu, să nu se joace cu dreptul românilor la vot.

Am înțeles că domnul Orlando Teodorovici revine, după ce inițial am crezut că a avut o rătăcire atunci când ne-a propus să mergem cu rucsacul în spate dintr-un stat în altul și să limiteze dreptul românilor la muncă în statele Uniunii Europene la 5 ani de zile, văd că domnul Orlando Teodorovici continuă cu acest lucru.

Eu îl invit să își ia dânsul rucsacul în spate și să o ia pe unde dorește domnia sa, dar să nu încerce, pentru că românii care s-au stabilit în Spania, care s-au stabilit în Italia, în Franța, în Germania, în Marea Britanie sau în orice stat, Grecia sau Austria, și-au luat credite bancare, și-au luat case.

Au locuri de muncă acolo, au copilașii la școlile din respectivele state.

Nu poți să îi muți, pentru că așa vrea Orlando Teodorovici, dintr-un stat european în altul. Deci, probabil are din când în când rătăciri.

Invitația mea e să își ia un rucsac în spate pentru că poate i se ozonizează creierașul.”, a fost mesajul lui Rareș Bogdan.