Actualitate

Rasturnare de situatie in taxa de mediu! Soferi vor fi revoltati, se scumpeste din nou, din 19 mai intra in vigoare!

O veste bomba pentru soferi romanii, jucatori din piata de asigurari vor cu stupoare majorarea cheltuielilor administrative si de vanzarea politelor ale asigurari, plus tariful de prima cu pana la 25% din tariful final, asta cat este in acest moement proiectul de lege RCA, cu tariful de pana la 35%, relateaza jurnalmm.ro.

Proiectul de lege ar trebui să intre în vigoare înainte de 19 mai, dată la care expiră perioada de îngheţare a tarifelor RCA, în vigoare acum.

„Surse din mediul politic spun că OUG 54/2016, care a primit deja aviz negativ de la Comisia de Buget finanţe din Senat, va fi refuzată până la final, dar nu înainte de a avea definitivat şi aprobat proiectul de lege RCA, care va fi o alternativă viabilă după data de 19 mai când expiră actualele tarife stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 

Prețul poliței RCA este compus din prima de risc (calculată ca frecvența daunei înmuțită cu valoarea daunei medii) și prima comercială.

Prima comercială se adaugă primei de risc.

În general, prima comercială conține 30% cheltuieli administrative (salarii, cheltuieli de promovare a produsului ş.a.), în jur de 10% rata de profit și circa 5% primele cedate în reasigurare.

Tot în prima comercială sunt incluse şi taxele către diverse instituţii ale statului: circa 8 % (2% FPVS, 2,5% BAAR, 0,8% CEDAM, restul taxa functionare ASF, FGA, Fond de rezoluţie, etc).

Tot aici sunt incluse şi costurile de distribuţie (comisioanele de intermediere a poliţelor).

Tot la cheltuieli administrative ale societăților de asigurare intră şi primele cedate de companie în reasigurare, sistemul informatic, evidenţa poliţelor, salariile inspectorilor de daune etc”.