Scitech

Recenzie AMD Radeon RX 6700 XT

Navi 22 se alătură petrecerii GPU, reducând numărul de nuclee, dimensiunea matriței și prețul

VERDICTUL NOSTRU
Radeon RX 6700 XT oferă performanțe bune, iar prețul oficial pare rezonabil. Este îndoielnic că AMD va satisface cererea la lansare, dar pe termen lung aceasta ar trebui să se dovedească o ofertă competitivă pe piața GPU.

PENTRU
+ 12 GB GDDR6 VRAM
+ 96 MB de cache infinit
+ Performanță bună 1080p / 1440p
ÎMPOTRIVA
– Nu este deosebit de eficient
– Prețul este cam mare
– Performanță RT mai slabă
– Știi că se va vinde, nu?
AMD Radeon RX 6700 XT a aterizat – sau cel puțin va ateriza mâine cu amănuntul și se va vinde cu 0,67 secunde mai târziu. (Pentru un bot, aceasta este practic o eternitate!) Aceasta marchează și debutul GPU-ului Navi 22 mai mic al AMD, pe care îl vom numi Little Big Navi sau Medium Navi sau ceva de genul acesta. Cu un preț oficial de 479 dolari, AMD pune RX 6700 XT atât împotriva RTX 3060 Ti, cât și a RTX 3070, vizând locul potrivit pentru preț și performanță printre cele mai bune plăci grafice și aterizând în rândurile superioare ale ierarhiei repere GPU . Să aflăm cum se rezumă la recenzia noastră cuprinzătoare.

Arhitectural, Navi 22 nu adaugă și nu elimină caracteristici din Big Navi și RDNA2 . Acesta vine cu suport complet DirectX Raytracing (DXR) și implementează lista completă de caracteristici DirectX 12 Ultimate, inclusiv Variable Rate Shading (VRS), umbrere cu ochiuri și feedback-ul sampler. Ceea ce a făcut AMD ecouă ceea ce am văzut în generațiile trecute de GPU-uri: a redus grăsimea, micșorând dimensiunea matriței prin reducerea numărului de nuclee shader, controlere de memorie și Infinity Cache. Iată o prezentare rapidă a specificațiilor pentru cele mai recente GPU-uri AMD, plus generația anterioară RX 5700 XT bazată pe Navi 10 pentru comparație.
sursa