Scitech

Drivere AMD pentru macOS Big Sur numit hardware-ul RDNA al treilea gen

Drivere AMD pentru macOS Big Sur numit hardware-ul RDNA al treilea gen
Drivere AMD pentru macOS Big Sur numit hardware-ul RDNA al treilea gen

Primul MacOS Big Sur beta al Apple include trimiterea la numeroase GPU AMD încă în curs de dezvoltare.

Nimic nu este mai de încredere decât un drivere scurs, dar nu uitați: acesta este driverul AMD scurs, nu Apple, așa că nu toate aceste dispozitive vor fi utilizate în produsele Apple viitoare.
Amabil, Apple a oferit prima confirmare a Navi 31 GPU. Având în vedere cel de-al treilea gen moniker, acesta va utiliza probabil RDNA3.

Mai este la două generații distanță, dar acesta este un indicator bun că AMD este pe cale de a avea un ritm constant de lansări anuale pe care le-au promis.

Între timp, există trei dispozitive RDNA2 diferite de luat în considerare: Navi 21, Navi 22 și Navi 23. Toate au fost denumite de nenumărate ori, dar nu au fost detaliate în mod explicit. Este probabil ca Navi 21 să înlocuiască seria 5700, iar Navi 23 să fie mai orientat către buget. Nu există decât speculații despre Navi 22.

Driverul macOS Big Sur se referă la șase dispozitive Navi 22 care sunt specifice Apple, potrivit lui Rogame (care a găsit referința).

El a găsit anterior patru dispozitive Navi 21 care erau, de asemenea, exclusive pentru Apple. Este greu de spus care este, dar o serie se va îndrepta probabil către MacBooks și alte dispozitive precum iMac sau Mac Pro. AMD oferă în prezent Apple câteva GPU-uri Vega exclusive.
În mod intrigant, există mențiuni a două acceleratoare GPU pentru centrele de date, MI100 și MI200. Vor fi primele dispozitive care vor folosi noua arhitectură de calcul AMD numită CDNA.

Acestea vor lupta cu GPU-urile Ampere A100 , recent anunțate de Nvidia. Există dovezi care sugerează că MI100 va avea un număr de miez similar ca A100.

În sfârșit, există o referire la APU-urile Cezanne, care vor reuși actualele APU Renoir (Ryzen 4000) . Acestea sunt incluse în driverul grafic datorită componentei GPU a cipului, care ar putea fi primul dispozitiv RDNA integrat. De asemenea, ar putea utiliza Zen 3 în partea procesorului.