Actualitate

Remus Cernea si Ioana Staniloiu si-au spus “ADIO”!

Final de relatie intre Remus Cernea si Ioana Staniloiu. Dupa ce s-au iubit nebuneste timp de trei ani, cei doi au anuntat ca parteneriatul lor a luat sfarsit, motivele fiind ascunse in spatele unor declaratii alambicate despre iubire.

Remus Cernea este, probabil, unul dintre cei mai cunoscuti politicieni de pe la noi, fostul deputat reusind sa ii socheze pe cei mai conservatori cu declaratiile sale legate de toleranta sexuala si drepturile animalelor.

Ioana Staniloiu, o activista civica extrem de vocala, devenita celebra dupa ce a “salvat” niste crabi din acvariul unui magazine, si Remus Cernea formau un cuplu de mai bine de trei ani. Cu toate acestea, cei doi si-au spus “Adio”, spre surprinderea celor care ii admirau si care i-au laudat pentru sustinerea ideii de parteneriat civil.
Trei lucruri sunt probabil imposibil de cuprins pana la capat de mintea omeneasca: abisul neantului, vastitatea universului si nemarginirea unei iubiri in care esti angajat cu intreaga ta fiinta. (…) Astfel ca, atunci cand iubesti cu intreaga ta fiinta, sentimentele tale ating nu doar persoana iubita, ci si fiecare obiect spre care iti indrepti privirea. Totul capata o stralucire in plus, totul este miscat de o adiere blanda, totul are un sens mai adanc atunci cand iubirea este implinita. (…) Dar nu traim in „cea mai buna dintre lumile posibile” asa cum spera Leibniz. Pentru ca in acea lume nu ne-am fi despartit niciodata! Iar universul de emotii care ne umplea cerul de stele nu si-ar fi frant fortele care ii dadeau candva deopotriva delicatete si maretie, pentru a se prabusi apoi peste noi ca o ploaie taioasa de cioburi negre. Da, desi incepuse sub foarte frumoase auspicii, dupa aproape 3 ani impreuna, relatia noastra s-a incheiat. Mai intai a fost o separare de ordin locativ, in urma cu aproximativ 2 luni, apoi a venit acum cateva saptamani despartirea propriu-zisa, dupa ce incercarile de a ne reface relatia au esuat. (…) Sper ca discretia pe care mi-o doresc asupra temei sa fie respectata. Incheierea unei relatii importante este resimtita (studiile atesta acest lucru) cu intensitatea unei perioade de doliu. Ioana este un om care m-a fascinat. Ii doresc sa isi implineasca aspiratiile si sper sa aiba succes in tot ceea ce va dori sa faca. Responsabilitatea acestui sfarsit este, desigur, a amandurora, insa nu am putut sa nu remarc influenta unor apropiati in care candva am avut incredere dar care, in momente critice, au jucat un rol nefast, amplificand fortele centrifuge care au dus la ruperea relatiei. Asadar, aveti mare grija ce fel de oameni lasati sa joace un rol in viata voastra si sa va influenteze o relatie pretioasa, pentru ca surprizele neplacute pot veni dinspre persoane de la care te astepti cel mai putin”, a spus Remus Cernea.

Remus Cernea si Ioana Staniloiu s-au despartit. Cei doi militau pentru toleranta fata de minoritatile de orice fel
Remus Cernea si Ioana Staniloiu s-au cunoscut in urma activitatilor civice pe care le desfasurau amandoi, apropiindu-se unul de celalalt in momentul in care si-au dat seama ca impartasesc viziuni comune asupra apararii drepturilor comunitatii LGBT, apararea drepturilor animalelor – Remus Cernea sustinea chiar ca delfinii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca si oamenii – sau asupra stoparii influentei pe care Biserica o are in comunitate.

Wowbiz.ro