Politica

Rivalitatea dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu aruncă în aer relațiile dintre USR și PLUS

Liderii USR și PLUS au discutat luni despre procedura prin care alianța își va desemna candidații la alegerile locale. Câteva decizii au fost luate, dar procesul se dovedește a fi unul extrem de dificil, căci oamenii lui Dacian Cioloș au fost nemulțumiți de nominalizarea lui Nicușor Dan drept candidat al USR în competiția internă din alianță pentru Primăria Capitalei.

„Și-ar fi dorit să scăpăm noi de Nicușor Dan și să aibă Vlad Voiculescu calea liberă”, a declarat pentru Digi24 unul dintre liderii USR, participant la discuții.

Cei din PLUS cred că Nicușor Dan ar urma să fie susținut și de PNL, motiv pentru care scad șansele lui Vlad Voiculescu de a fi unicul candidat al Opoziției la Primăria Capitalei.

„Problema de la București dinamitează tot procesul de desemnare a candidaților. PLUS trage de timp și pentru că nu prea au oameni în țară care să intre în competiție cu candidații noștri”, au mai declarat sursele citate.
O altă problemă este că Nicușor Dan vrea ca partidele de Opoziție din București să-și stabilească un candidat unic în baza unui sondaj, în timp ce Vlad Voiculescu ar prefera alegeri primare, în care să voteze simpantizanți și membri de partid. La rândul său, Claudiu Năsui, noul președinte USR București, a anunțat că vrea o competiție deschisă „în care bucureștenii să-l aleagă pe cel mai bun candidat împotriva Gabrielei Firea”.
Liderii USR și PLUS au decis, în schimb, ca cele două partide să își desemneze candidații la locale, după care să înceapă negocierile cu PNL.

sursa