Politica

USR-PLUS vrea ca bărbații să poată să nască

USR-PLUS este partidul din Parlamentul României cel mai apropiat de comunitatea minorităților LGBT. Opțiunile exotice și controversate ale alianței formate din partidele lui Dacian Cioloș și Dan Barna au fost exprimate și în Parlamentul European, în ziua de joi, 24 iunie.

Parlamentul adoptat joi, de Parlamentul European, cere celor 27 de state membre ale UE să garanteze accesul femeilor la avort, dar și ca bărbații să poată naște. În raport, avortul este considerat un drept fundamental al omului, „un pilon fundamental al drepturilor femeilor și al egalității de gen”, care „nu poate fi în niciun fel redus sau retras”, se arată în rezoluția adoptată cu 378 de voturi „pentru”, 255 „împotrivă” și 42 de abțineri.

Europarlamentarii USR-PLUS, singurii din România care au votat pro-raportului

Printre cele 378 de voturi favorabile se numără și 7 din partea europarlamentarilor USR-PLUS, din grupul Renew. Cel mai sonor nume este cel al fostului premier, Dacian Cioloș. Lista este completată de Vlad Marius Botoș, Dragoș Tudorache, Vlad Gheorghe, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță.

Împotriva raportului au votat: Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Marian Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze și Iuliu Winkler.

Printre cei care s-au abținut, s-au numărat Dragoș Pâslaru, Dragoș Benea, Marian Jean Marinescu, iar Claudiu Manda a fost absent.

Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Corina Crețu, Siegfreid Mureșan, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose au ales să nu voteze.

sursa