Actualitate

Românii ar putea primi vouchere de vacanță !

Comisia de muncă din Senat a adoptat, azi, raport favorabil la OUG 46/2017 care prevede că instituțiile publice vor acorda angajaților vouchere de vacanță, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, în valoare de 1450 de lei/salariat, în limita sumelor din buget alocate cu această destinație.

Raportul a fost aprobat cu cinci voturi ”pentru” și trei abțineri și urmează să fie votat de plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată, Camera Deputaților fiind for decizional.

Până la 1 decembrie 2018, valoarea voucherelor este de 1450 de lei, urmând ca după această dată instituțiile publice să acorde angajaților vouchere de vacanță a căror valoare este echivalentul unui salariu de bază minim brut pe țară, garantat în plată, se arată în OUG.

Voucherele nu pot fi folosite decât la hotelurile și pensiunile din țară, numai de către titularul acestora, fiind considerată contravenție, sancționată cu amendă, acceptarea acestor tichete de vacanță de la alte persoane decât titularul.

Tot contravenție este considerată și comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanță, diminuarea valorii nominale a acestora și vânzarea de către agențiile de turism la un preț mai mare a aceluiași pachet de servicii achiziționat cu vouchere de vacanță, față cel achitat cu alte mijloace de plată.