Romanii in pericol! Statul protejează mistreții cu PESTĂ AFRICANĂ din Deltă și omoară 50.000 de porci din Romania!

Descoperire socanta care pune Romania in pericol, deoarece pesta porcina venita din Africa in Tulcea, pune in pericol peste 50.000 de porci din tara, relateaza www.dezvaluiri.ro.

Daniel Ilușcă: Delta a ajuns o crescătorie de șacali, mistreți, câini enoți

„Este o greșeală faptul că statul interzice vânătoarea în Deltă.

Acest lucru a dus de-a lungul anilor la dezvoltarea unor specii, în defavoarea altora.

Citește și: Victor Ponta:"Rusia se bucură când orice țară NATO are probleme”

Veniți în Deltă să vedeți cât de mult s-au dezvoltat șacalii și mistreții și cât de mult s-au împuținat căprioarele. Șacalii au ajuns să intre în curțile oamenilor. În condițiile în care, spre exemplu, o scroafă face 10-12 purcei, ar trebui să se organizeze vânători controlate, după toate regulile.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pozează în apărătorul tradițiilor locale, însă a lăsat 200 de vânători, localnici, fără obiect de activitate. Puteau să îi lase să vâneze controlat, să omoare dăunătorii.

Citește și: Controversele din jurul lui Călin Georgescu: Adevăr, Speculații și Manipulare în Spațiul Public

Or în Deltă nu se vânează nici măcar ciori.

Eu am renunțat la o grădină din cauza ciorilor, care mi-au distrus culturile, cu toate instalațiile pe care mi le-am montat.

Citește și: Elena Udrea critică sistemul judiciar în contextul cazului Călin Georgescu: „Ignorarea deciziilor CCR pune în pericol drepturile cetățenilor”

Mi-au făcut prăpăd. Delta a ajuns astăzi o crescătorie de șacali, mistreți, câini enoți, care au creat un dezechilibru foarte mare”.
Ilușcă consideră că ARBDD se limitează la a institui restricții și a da sancțiuni, în loc să se ocupe de adevăratele probleme ale Deltei și condamnându-i pe localnici la sărăcie.

Deputatul tulcean George Șișcu face un apel pentru modificarea legislației privind vânătoarea în Delta Dunării dar și a regulilor după care sunt despăgubiți crescătorii de porci, mici sau mari:

„Am urmărit cu îngrijorare măsurile dispuse de autorități în urma descoperirii bolii pesta porcină africană la Tulcea.

Acum județul este în carantină, după ce au fost confirmate până în prezent peste două sute de cazuri, atât la gospodării individuale, cât şi la unul dintre cei mai mari procesatori de carne din ţară, Carniprod.
Guvernul a adoptat zilele trecute Hotărârea nr. 484, prin care reglementează metodologia unor despăgubiri ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate, în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.
Printre altele, H.G. menţionată stabileşte documentele care trebuie depuse de proprietarii de animale suspecte sau bolnave de pestă porcină africană, ucise sau ucise preventiv, în vederea acordării de despăgubiri și consider că procedura este foarte complicată, mai ales dacă ne referim la micii crescători.
Sper că Guvernul României a avut în calcul nu doar despăgubirea persoanelor fizice, ci şi anumite forme de compensaţii pentru ferme şi complexe, nevoite în astfel de cazuri nefericite, să își închidă porţile, să oprească producţia şi să disponibilizeze angajaţii. Aceste firme înregistrează pierderi uriașe, ce depășesc cu mult prețul animalelor sacrificate.

Aceste pierderi se extind în plan economic la tot lanțul de producători și beneficiari, iar în plan social afectează, în cazul Carniprod, sute de familii.
Un alt aspect este cel legat de interzicerea vânătorii în Delta Dunării. Peste porcină africană a ajuns la noi din Ucraina, prin mistreții vânați în țara vecină, care au traversat Dunărea.

Aceștia au îmbolnăvit populațiile de mistreți din Delta Dunării.

Statul a dispus omorârea a aproape 50.000 de porci în județul Tulcea, dar interzice vânătoarea mistreților purtători ai aceleiași boli, din Deltă.

Atât guvernanții cât și reprezentanții Administrației Biosferei Delta Dunării trebuie să înțeleagă că cea mai importantă viețuitoare din Deltă este omul, adesea marginalizat din cauza unei legislații obtuze.
De aceea, ar trebui schimbată legea vânătorii, astfel încât să se dea posibilitatea ca în anumite situații, cum este cea actuală de exemplu, să fie vânate animale din Deltă, pentru menținerea unui echilibru între natură și viața oamenilor.
„.