Actualitate

Românii pot ieşi din casă în Noaptea de Înviere pentru a primi Lumina Sfântă

Cetăţenii pot să meargă să-şi cumpere carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îşi cumpărau în fiecare an cu condiţia de a avea asupra lor cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere în care este bifat punctul 2, iar anul acesta slujbele din Săptămâna Mare şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite doar de slujitorii bisericeşti, fără participarea credincioşilor, precizează Grupului de Comunicare Strategică.
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a răspuns la mai multe întrebări primite de la cetăţeni referitoare la situaţii punctuale privind respectarea măsurilor de distanţare socială, mai ales în contextul sărbătorilor pascale.

Astfel, la întrebarea „Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declaraţie?„, răspunsul GCS este: „Da, dar trebuie să aveţi asupra dumneavoastră cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifaţi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, vă recomandăm să mergeţi singur, nu cu mai mulţi membri ai familiei şi să vă asiguraţi că agentul economic este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu. Nu uitaţi să cereţi documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă sau factură„.

mai mult