Actualitate

Șantaj cu Imagini Dezvăluite: Bărbat din Vrancea, Amenințat pentru 5.000 de Euro

Un bărbat din Vrancea a fost victima unei tentative de șantaj pe internet după ce a trimis fotografii și clipuri video în care apărea dezbrăcat. Situația s-a petrecut în luna februarie a acestui an, când individul a fost contactat pe Facebook Messenger de o femeie necunoscută cu care conversase anterior în limba engleză scrie romaniatv.net

După o serie de discuții, cei doi au inițiat un apel video, în timpul căruia bărbatul a fost convins să se dezbrace și să își expună organele genitale. Mai târziu, femeia a început să-l amenințe că va distribui acele imagini compromițătoare pe mai multe platforme online, cerând 5.000 de euro pentru a nu face acest lucru. Bărbatul a reacționat imediat, anunțând poliția și blocând profilul femeii pe rețeaua de socializare.

Cu toate acestea, când bărbatul a raportat situația autorităților, profilul femeii dispăruse deja. Ulterior, solicitând întreruperea investigațiilor, bărbatul a renunțat la urmărirea penală. Soluția procurorilor a fost de renunțare la investigații, fiind confirmată și de instanță.

Aceste cazuri de șantaj online devin din ce în ce mai comune și este important ca utilizatorii să fie conștienți de riscurile implicate în interacțiunile online și să raporteze astfel de incidente autorităților.