Politica

Șantajul consilierilor USR PLUS

Bugetul municipiului București pe anul 2021 a fost respins, miercuri, la votul din Consiliul General, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Totul, în contextul în care consilierii generali USR PLUS au anunțat încă de marți seară că nu vor aproba bugetul Capitalei la votul de miercuri și au cerut primarului general să retragă proiectul.

Astfel, consilierii alianței continuă șantajul la adresa lui Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Primăria Capitalei funcționează acum pe baza bugetului de anul trecut, împărțit la 12 și, în aceste condiții, riscă să nu poată începe marile proiecte de infrastructură promise.

Concret, Primăria Municipiului București ar putea intra în incapacitate de plată, iar, potrivit surselor B1.RO, dacă bugetul nu va fi adoptat până la data de 7 mai, Guvernul nu va putea face plăți și întreaga activitate a municipalității ar putea fi blocată.

sursa