Politica

Scandal uriaş la USR-Sunt acuzaţii de fraudare a alegerilor interne

Este scandal uriaş între membrii USR Prahova. Conducerea filialei a depus sesizare penală, după ce a descoperit mai multe dosare cu adeziuni care par a fi false.
Scandal uriaş la USR. Conform unor capturi de pe WhatsUp apărute în presa locală, în interiorul USR Prahova au loc dezbateri aprinse în jurul unei plângeri penale formulate de către deputatul Mihai Polițeanu împotriva unor colege din partid. Există persoane care sunt acuzate de fraude în cadrul alegerilor.
În cadrul unei discuţii interne pe un grup de WhatsUp al USR Prahova, membrii de partid acuză că reprezentanţi ai PNL ar fi votat la alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR.
Scandalul a fost dezvăluit după ce reporterii locali de la actualitateaprahoveană.ro au publicat mai multe capturi ale unor discuţii pe WhatsApp în care unii dintre membrii de partid îl acuză pe vicepreşedintele filialei, deputatul Mihai Poliţeanu, fost preşedinte al USR Prahova, că a depus plângere penală în ceea ce priveşte activitatea internă din USR, aducând prejudicii partidului.

Vicepreşedintele USR Prahova, deputatul Mihai Poliţeanu, a confirmat că Biroul Judeţean al USR a făcut un astfel de demers.

Am descoperit în noiembrie (2021- n.r) un set de documente trimise către USR Prahova care ţin de procesul de extindere care par – mă rog, e aproape o certitudine – dar hai să zicem, par falsificate. Am stat în Biroul Judeţean, am discutat despre ele şi am decis să sesizăm organele de cercetare penală. Deci într-adevăr, am depus o sesizare aici, la Parchet, dar nu am depus eu, ci a depus, practic biroul judeţean, conducerea judeţeană a filialei a depus această sesizare in rem pentru că nu ştim făptuitorii şi acum aşteptăm, că am depus-o la sfârşitul anului trecut”, a declarat Mihai Poliţeanu
Deputatul USR confirmă că discuţiile publicate parţial de jurnaliştii din presa locală sunt reale şi că „au fost şi colegi care sunt nemulţumiţi de decizia de a sesiza organele de cercetare penală”.

Acuzat de către colegii din USR că a semnat acea plângere penală care vizează chiar partidul din care face parte, Poliţeanu a explicat că preşedintele filialei judeţene, Andrei Lupu, nu era în judeţ la acel moment şi a semnat pentru acesta, subliniind că sesizarea este formulată de organul de conducere al USR Prahova.

În discuţiile publicate în presa locală membrii USR Prahova susţin că la scrutinul intern din partid pentru funcţia de preşedinte al USR au votat oameni din afara USR.

„Mie nu-mi e clar de unde poate să existe această informaţie pentru că asta ar însemna că cineva la nivel naţional sau la nivel judeţean a avut informaţii cine a votat şi cine nu a votat, la mine nu au ajuns liste cu cine a votat şi cine nu a votat. Pe de altă parte, cu bazele de date au dost dispute chiar în timpul alegerilor pentru că bazele de date nu au fost curăţate sută la sută, şi au fost membri care nu erau membri. Nu pot să confirm sau să infirm că a ajuns lik-ul sau că a votat cineva din afara partidului”, a afirmat vicepreşedintele USR Prahova cu privire la acest subiect.

Senatorul Aurel Oprinoiu, membru al USR Prahova, nu exclude posibilitatea unei erori în ceea ce priveşte verificarea bazelor de date înainte de scrutinul intern din USR.

În momentul fuziunii dintre USR şi PLUS, au existat ceva probleme cu registrele cu membrii celor două formaţiuni. Cei din ex-Plus nu au avut o evidenţă atât de strictă a oamenilor care au intrat în partid, aşa că e posibil ca unii membrii să nu fi fost foarte bine verificaţi”, a declarat Oprinoiu pentru

sursa