Social

Se dau 2600 de lei-vacanţă plătită de Guvern

Sunt veşti bune pentru pensionarii români. Circa 120.000 de persoane vârstnice se vor bucura de beneficii în acest sezon, primind şi un ajutor de la stat.

Veşti bune pentru pensionari de la Guvern. Peste 120.000 de pensionari români vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balnear în acest an.

Bilete tratament 2023. Sejur de 16 zile pentru pensionari plătit de Guvern. Daniel Baciu: „Valoarea vacanţei este de 2600 de lei” EXCLUSIV
Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală. În ceea ce priveşte costul lor, o parte mică din bilete se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu le plătesc la preţ întreg, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că ei mai achită 50% din valoarea tichetului.
La începutul lunii martie 2023 se anunța faptul că peste 120.000 de pensionari din țara noastră vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balneare„.

Staţiunea cu cele mai multe bilete oferite pensionarilor arădeni este Moneasa.

Staţiunile în care vor merge cei mai mulţi pensionari arădeni sunt: Buziaş (23 de bilete), Felix (17 bilete), Vatra Dornei (12 bilete), 1 Mai (11 bilete), Geoagiu (10 bilete), Herculane (9 bilete), Covasna (8 bilete), Calacea (6 bilete), Eforie Nord, Olăneşti şi Sovata (câte 4 bilete), Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Turda, Mangalia şi Căciulata (câte două bilete), Tinca, şi Slănic Prahova (câte un bilet).

Reprezentanții Casei Judeţeane de Pensii Arad au anunțat că au început săptămâna aceasta distribuirea biletelor de tratament către beneficiari.

Seria a opta începe în perioada 23-27 iunie 2023, durata unui sejur este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile.

Următoarele două serii încep în 9 iulie 2023, respectiv 25 iulie 2023.

Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie, reprezentand aproape 115 mii de bilete la nivel nationlal. Inca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear, astfel incat acum am reusit sa incheiem si celelte licitatii cu operatori privati care au partipciat. Incercam sa mai punem la dispozitia pensionarilor inca 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea incepand de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamenul pe care il fac… Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferentapana la pretul real. Valoarea este de 2600 lei diferenta este suportata din bugetul asigurarilor nationale de stat„, a spus Daniel Baciu

sursa