Actualitate

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 16 martie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, ieri, 16 martie, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 17 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 4 conducători auto.

Exemple:

Polițiștii rutieri, au depistat pe raza județului Satu Mare, un conducător auto care a circulat cu viteza de 150 km/h pe un tronson de drum cu viteza maximă admisă de 50km/h.

Un conducător auto a fost depistat la volanul autoturismului, după ce a consumat băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valoarea de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 16 martie a.c., polițiștii rutieri sătmăreni au identificat, în trafic, un conducător auto, de 46 de ani, din Satu Mare care nu a acordat prioritate de trecere pietonului aflat în traversarea străzii pe trecere de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în executare de polițiști

Ieri, 16 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Carei, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din județul Satu Mare.

Mandatul a fost emis de către Judecătoria Carei, bărbatul fiind condamnat la 1 an și 6 luni, respectiv 431 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Persoana în cauză a fost depusă în Penitenciarul Satu Mare.