Auto

ŞOC pe piaţa auto: Volswagen şi Ford negociază o ALIANŢĂ MAMUT

Surpriză de proporţii pe piaţa auto! Volkswagen construieşte o alianţă cu Ford Motor şi ar putea folosi fabricile companiei americane din SUA pentru a-şi asambla maşinile.
Anunţul a fost făcut marţi directorul general al Volkswagen (VW), Herbert Diess, după o vizită la Casa Albă.

Diess a precizat că Volkswagen ia în calcul să construiască o a doua uzină auto pe tărâm american.

”Suntem în negocieri şi discuţii avansate cu Ford Corporation pentru construirea unei alianţe reale la nivel mondial, care ar întări şi industria americană de automobile”, a adăugat Diess, potrivit news.ro.

El a arătat că VW nu va prelua o participaţie la Ford în cadrul alianţei negociate.
”Construim o alianţă cu Ford care va întări poziţia Ford în Europa, deoarece vom avea platforme comune. Am putea folosi capacităţile de producţie ale Ford aici, în SUA, pentru a fabrica automobile pentru noi”, a mai spus Diess.

Preşedintele executiv al Ford, Bill Ford Jr, a afirmat, la rândul său, că discuţiile cu Volkswagen referitoare la alianţă decurg foarte bine.
Întrebat despre declaraţia lui Diess referitoare la posibilitatea ca VW să folosească o parte din capacităţile neutilizate ale Ford pentru producţia de automobile, Bill Ford a spus că nu s-a ajuns încă la discuţii detaliate.

Bill Ford a precizat că nu vrea să spună prea multe despre o alianţă cu nemţii până când nu vor exista lucruri concrete de discutat.

Posibila alianţă dintre cei doi giganţi sugerează că zilele în care producătorii auto funcţionau pe cont propriu s-au încheiat, în condiţiile în care tarifele, noile tehnologii şi reglementările mai stricte în domeniul emisiilor poluante fragmentează pieţele globale.

B1.ro