Auto

Soferii sunt obligati sa aiba in masina asta

Începând de acum, toți șoferii din România sunt obligați să dețină la ei o fisa a mașinii, cunoscută și sub denumirea de „cartea de salvare a autoturismului”. Această nouă cerință legislativă a intrat în vigoare recent și vine la pachet cu amenzi drastice pentru cei care nu respectă această regulă. Conform informațiilor furnizate de bzi.ro, amenzile pot începe de la 1.000 de lei, iar controalele s-au intensificat deja.

Ce este fisa sau cartea de salvare a autoturismului? Este un document care conține o schiță detaliată a mecanismului mașinii, inclusiv localizarea airbag-urilor, a conductelor de combustibil și a altor elemente importante, care pot fi relevante în cazul unui accident rutier sau al unei intervenții de urgență.

Este important de menționat că această fisa trebuie obligatoriu să fie printată color și în format A4, pentru a fi considerată validă conform noii legi. Documentul este esențial în situații de urgență, oferind forțelor speciale informațiile necesare pentru a interveni în mod corespunzător în caz de accident sau alte incidente rutiere.

Încălcarea acestei cerințe legale poate atrage amenzi considerabile, începând de la 1.000 de lei. Este responsabilitatea fiecărui șofer să se asigure că are acest document la el în mașină în timpul deplasării. Controalele au început deja, iar autoritățile sunt hotărâte să aplice rigoros această nouă prevedere legislativă, în interesul siguranței rutiere și al intervenției rapide în caz de urgență.

În concluzie, fisa sau cartea de salvare a autoturismului este un document esențial pentru fiecare șofer, iar neconformarea poate avea consecințe financiare serioase. Este recomandat ca toți conducătorii auto să fie pregătiți și să respecte această cerință legală pentru a evita eventualele amenzi și probleme în cazul unor situații neprevăzute pe drumurile publice.