Social

ŞOMAJUL TEHNIC intră mai repede pe card

Violeta Alexandru lucrează până târziu la Ministerul Muncii şi le transmite românilor că sistemul pus la punct de ea va fi accelerat, astfel încât banii de care au atâta nevoie sute de mii de români vor ajunge mult mai repede decât în alte ţări europene.
„Șomaj tehnic plătit mai repede în România decât în importante țări europene. Știu că este greu de digerat această informație de către cei care nu vor să vadă realitatea dar pe mine cel mai mult mă interesează să ajungă banii la oameni, să îi știu trimiși rapid pentru angajați, după verificarea eligibilității. Facem plățile pe luna mai. Martie și aprilie – încheiate. 2,8 mld lei pentru 1,8 mil. angajați și profesioniști, până acum. #ANOFM #ANPIS

Următorul pas concret – sprijin într-un cuantum de 41,5% din costul salarial pentru cei care au fost în șomaj tehnic și revin în activitate. Plățile prin rambursare, conform deciziei. Așa fiind decizia, am scurtat termenul ANOFM de evaluare documente și livrare fonduri la 10 zile (maxim). Știu că cer din ce în ce mai mult pentru că trebuie să se miște lucrurile repede. Va fi la fel, simplu de depus solicitările, rapiditate în procesarea lor și în livrarea fondurilor pentru angajați. Gestionăm ambele măsuri, șomaj tehnic și 41,5% în această perioadă. Măsurile sunt simple pentru a se putea implementa rapid. Repet, mă interesează să ajungă banii la oameni. Grea perioadă traversăm!

Ne dorim să ajungă și informația de mai jos la cât mai mulți angajați și angajatori interesați. Suntem aici pentru orice este nevoie. Nu știu să fi fost o mobilizare mai bună în sistemul public și să se ajungă să se facă plăți rapid, imediat după validarea cererilor. Deci, se poate. Cu seriozitate, se poate.

Pregătim noi măsuri. Avansăm cu fiecare etapă. VA fi bine, până la urmă!”, este mesajul ministrului Munci, Violeta Alexandru, postat mult după miezul nopţii.

sursa