Showbiz

Ştefan Hruşcă se judecă de cinci ani cu giganţii Google şi Apple

Unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi români, apreciat în principal pentru colindele ascultate de români an de an, Ştefan Hruşcă a decis să acţioneze în instanţă giganţii tehnologiei Google şi Apple.
Acum cinci ani, Ștefan Hrușcă, în calitate de reclamant, i-a chemat în fața magistraților de la Tribunalul București pe reprezentanții mai multor companii, printre care giganții tehnologiei americane Google și Apple, dar și una dintre cele mai cunoscute mărci românești în domeniul muzical, Electrecord.

Motivul pentru care celebrul cântăreț i-a chemat în fața judecătorilor pe pârâții Google și Apple este legat de nemulțumirea lui Hrușcă cu privire la respectarea proprietății intelectuale, speța deschisă acum cinci ani fiind în categoria ”drept de autor şi drepturi conexe”.
Mai exact, Ştefan Hruşcă reclamă publicarea pe mai multe canale a melodiilor sale, astfel ele putând fi ascultate fără ca lui să-i revină drepturile băneşti cuvenite, asta în timp ce platformele pe care Google sau Apple le administrează, cum ar fi Youtube, nu fac nimic pentru a împiedica această practică.

Procesul, deschis în 2017, a avut parte de câteva amânări și suspendarea procesului în perioada stării de urgență din 2020, din România. Cu toate acestea, până acum, Ștefan Hrușcă a obținut câteva mici victorii, ”de etapă” în lupta sa cu două dintre cele mai mari companii din lume

sursa