Auto

Suvul electric de la Honda

Honda face câteva mișcări pentru a aduce mai multe vehicule electrice în întreaga lume. Folosindu-și scena de la Salonul Auto de la Shanghai, Honda și-a anunțat planurile de a introduce 10 vehicule electrice pentru China în următorii cinci ani, iar Honda SUV e: Prototype este o avanpremieră a primului său SUV electric care va fi vândut în acea țară.

Prototipul e: Prototype (care arată ca o versiune electrică a noului HR-V , care nu este pentru America ), aduce un aspect electric ultimului limbaj de design Honda. Conceptul are atât linii elegante, cât și un aspect futurist. Ne așteptăm ca versiunea sa de producție să arate destul de similară cu conceptul, deși lucruri precum oglinzile laterale super-subțiri și designul farurilor interioare nu vor ajunge cel mai probabil în showroom-uri. Nu este clar dacă acest SUV sau oricare dintre cele 10 vehicule electrice destinate Chinei va fi vândut în America.

După cum am raportat în trecut, noi Yanks vom primi propria noastră versiune a următoarei generații Honda HR-V și, deși nu a fost încă anunțată nicio dată, sperăm să o vedem în următoarele 12 luni (cel puțin în forma conceptului). Nu știm dacă HR-V din America de Nord va avea un propulsor electric sau dacă Honda va introduce plăcuțe de identificare separate pentru viitoarele sale vehicule electrice.
Honda nu a oferit niciun detaliu despre raza de acțiune, dimensiunea bateriei sau capacitatea de încărcare pe e: Prototype, dar având în vedere data lansării sale și faptul că pare a fi construit special pentru piața chineză, ne îndoim că va previzualiza vehiculul Honda intenționează să construiască cu GM.

Honda a dezvăluit și Breeze PHEV la Shanghai, un SUV hibrid plug-in care urmează să fie lansat în China în a doua jumătate a acestui an. La fel ca și cu e: Prototype, Honda nu a dezvăluit niciun detaliu, cum ar fi autonomia de conducere sau economia de combustibil pentru Breeze PHEV.

sursa