Scitech

Te numeri printre cei 533 de milioane utilizatori care au fost victimele scurgeri de date pe Facebook, Ce acum?

Dacă ați fost utilizator Facebook în 2019, este posibil ca informațiile dvs. să se numere printre milioanele de înregistrări postate pe un site web utilizat de hackeri.

Firma de informații cibernetice Hudson Rock a dezvăluit în weekend că s-au scurs informații personale din 533 de milioane de conturi Facebook, inclusiv nume, numere de telefon, ID-uri Facebook, locații, date de creare a contului, zile de naștere, stări ale relației, biografii și, în unele cazuri, adrese de e-mail. Încălcarea include date de la peste 32 de milioane de conturi în Statele Unite, 11 milioane în Regatul Unit și 6 milioane în India.
Facebook ( FB ) a declarat că datele provin dintr-o încălcare raportată anterior care a avut loc în 2019.
„Am găsit și remediat această problemă în august 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook Andy Stone sâmbetei pentru CNN.
Cu toate acestea, pentru mulți utilizatori, informațiile pe care le aveau în profilul lor de Facebook în 2019, cum ar fi numerele de telefon și zilele de naștere, probabil că nu s-au schimbat în ultimii doi ani. Și asta înseamnă că datele ar putea fi în continuare utile hackerilor sau altor actori răi.
„Deși acest lucru s-a datorat unei încălcări vechi [și] aceasta este o informație veche, acum este disponibilă în domeniul public”, a declarat Jeff Dennis, partener și șef al practicii de confidențialitate și securitate a datelor la firma de avocați Newmeyer Dillion. „Oricine are abilități de căutare de bază poate acum să găsească acea bază de date și să o exploateze, ceea ce nu era cazul când datele au fost inițial luate.”
sursa