Actualitate

Tragedie la Liceul Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc: Perete prăbușit, un copil decedat și trei răniți grav

O tragedie a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc, unde un perete al clădirii s-a prăbușit, surprinzând patru copii sub dărâmături scrie romaniatv.net

În ciuda eforturilor susținute ale medicilor, unul dintre aceștia a pierdut viața. Cel de-al patrulea copil, ultimul scos de sub dărâmături, a decedat la scurt timp după intervenția medicală. Celelalte trei fete salvate se află în stare gravă, una dintre ele fiind în stare critică, necesitând minute lungi de resuscitare pentru a-i reporni inima.

Departamentul pentru Situații de Urgență a confirmat că intervenția este în curs, iar echipele de salvare continuă să caute în dărâmăturile rezultate din prăbușirea peretelui. Până în acest moment, patru victime au fost extrase, una conștientă, una semiconștientă și una în stare gravă, asupra căreia s-au aplicat manevre de resuscitare.

Incidentul a avut loc la un internat cu o istorie îndelungată, construit în perioada 1909-1910, iar suprafața afectată se estimează la aproximativ 200 de metri pătrați. Autoritățile precizează că echipajele de intervenție continuă să lucreze la fața locului, inclusiv cu participarea pompierilor voluntari, pentru a căuta încă o persoană prinsă sub dărâmături, o elevă.

Persoanele salvate, trei fete cu vârste între 15 și 16 ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Odorhei. Autoritățile locale și echipajele de intervenție depun toate eforturile pentru gestionarea situației, iar comunitatea este profund afectată de această tragedie școlară.