Actualitate

Traian Băsescu: ‘De Rădoi poți să te iei, cu condiția să o faci legal’

Cătălin Drulă ar fi trebuit să se adreseze vineri dimineață instanței de judecată. Dacă nu dialoghează cu Ion Rădoi greșește, spune Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor: „ Eu, chit că mă certam cu ei, mă duceam cu nervii pregătiți pentru discuții de uzură”.

El a mai spus că „de Rădoi poți să te iei, cu condiția să o faci legal” (Ion Rădoi fiind liderul sindicatului de la Metrou). Traian Băsescu a susținut că „instanța se putea pronunța tot azi, dacă era deschisă acțiunea. Instanțele în asemenea situații reacționează foarte rapid”.
„Rădoi și-a făcut treaba pentru sindicaliștii lui. E un lider de sindicat bun. Inteligent ar fi fost dacă imediat ce s-a declanșat conflictul făcea o întâmpinare în instanță, pentru ca instanța să suspende acest conflict, urmând să facă anchete disciplinare pe urmă. Era imperios necesar să meargă la Tribunal. Eu mergeam la Tribunal în primele 30 de minute. Trebuie să vă spun că la compartimentul juridic al ministerului, cel puțin în timpul meu, erau întâmpinări standardizate și doar completam numele sindicatului”, a spus, la Digi24, europarlamentarul PMP, Traian Băsescu.

El afirmă că actualul ministru al Transporturilor ar fi trebuit să meargă în subteran pentru a discuta cu sindicaliștii.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

„Este clar că în astfel de momente atitudinea sindicalistului este fundamentală. Adică dacă-l văd că plânge și dă vina pe trecut nu-l bagă niciun sindicalist în seamă. Primul lucru este dialogul”, adaugă Băsescu.

Traian Băsescu spune că negocierile nu ar fi trebuit să aibă loc la sediul Prefecturii.
sursa