Actualitate

Traian Băsescu-„În timpul lui Kovesi, DNA a fost pusă sub controlul SRI”

Traian Băsescu-“În timpul lui Kovesi, DNA a fost pusă sub controlul SRI”Traian Băsescu a declarat, că, la un moment dat, pe când era președintele României, a fost nevoit să medieze o dispută dintre Daniel Morar și SRI, din cauza modului în care opera Serviciul.

Acesta a precizat că a fost nevoit să îi dea dreptate lui Morar, deoarece argumentele acestuia erau legate de Codul de Procedură Penală.
Au fost tensiuni formidabile din cauza modului de lucru al SRI. La un moment dat, am făcut o mediere și i-am dat dreptate lui Morar. Tot de la informări pornită, de la modul în care se trimiteau informările către DNA, dar să nu-mi cereți motivul exact, că discuția a fost la mine în cabinet și n-o să vă spun niciodată ce discuții am avut la mine în cabinet. Erau Maior și Coldea, pe o parte, și Morar, pe de altă parte. Despre notele informative și interceptări”, a declarat fostul președinte.
Întrebat de ce nu se înțelegeau Morar cu Maior, Băsescu a răspuns: ”Morar stătea cu Codul de Procedură Penală în mână. Argumentele lui Morar erau legate de Codul de Procedură Penală”.

Din păcate, dacă în timpul lui Morar DNA a lucrat respectând Codul Penal, în timpul lui Kovesi, instituția a fost pusă sub controlul SRI”, a mai punctat Traian Băsescu.

B1.ro