Advertoriale

Trei tipuri de servicii de consultanță pentru firmele din domeniul alimentar

 Afacerile din domeniul alimentar pot fi unele dintre cele mai profitabile, însă au de respectat și numeroase legi. Pe lângă cele fiscale, există legislația specifică acestui sector, iar pentru a o acoperi, firmele pot apela la servicii de consultanță de specialitate pentru a o respecta întocmai.

Există mai multe tipuri de soluții de consultanță disponibile pentru afaceri precum restaurantele, cafenelele, cele de tip fast-food și altele asemenea, iar dacă deții un asemenea business, mai jos poți descoperi de care are nevoie, astfel încât să respecte legile în vigoare.

La ce servicii de consultanță pot apela afacerile din domeniul alimentar

1. Soluțiile de consultanță fiscală utile în mai multe situații

Firmele din domeniul alimentar pot beneficia de diferite stimulente oferite de anumite autorități pentru care adesea este nevoie de destul de multă birocrație de ordin fiscal, iar aici poate interveni un consultant care să ajute la întocmirea sa. Acesta este un caz fericit, însă există și alte situații în care aceste soluții se pot dovedi folositoare, printre ele numărându-se și următoarele:

  • luarea unui credit bancar pentru care trebuie pregătite anumite documente justificative;
  • accesarea programelor de finanțare naționale sau europene;
  • obținerea unor facilități fiscale în funcție de tipul de societate sub care a fost înmatriculată firma.

În afara acestora, multe firme din acest domeniu mai pot avea nevoie de ajutor și în ceea ce privește legislația.

2. Serviciile de consultanță de mediu care trebuie respectate

Una dintre cele mai importante componente ale unei firme din domeniul alimentar este prepararea produselor care sunt servite sau vândute clienților finali. Acestea presupun utilizarea unei bucătarii sau a unui alt spațiu care trebuie dotat corespunzător și conectat la utilități precum energia electrică, apa și gazul.

Cum legislația din acest domeniu este actualizată în permanență, respectarea sa poate deveni grea, în acest scop serviciile de consultanță fiind una dintre cele mai utile soluții. Printre acestea se regăsește si Acordul de preluare a apelor uzate de la Stratos, prin intermediul căruia firmele pot beneficia de ajutor specializat, astfel încât să evite penalizările care pot fi destul de mari.

3. Soluțiile pentru respectarea legislației muncii care este foarte strictă

O altă ramură a legii care poate suferi modificări cu care afacerile trebuie să țină pasul este cea a muncii. Cum multe firme care lucrează în domeniul alimentar se confruntă cu lipsa acută a angajaților, aducerea unora din alte țări poate fi o soluție bună. În acest scop, printre altele, business-urile pot apela la servicii de consultanță pentru:

  • dreptul muncii;
  • salarizarea;
  • încheierea sau încetarea contractelor individuale de muncă;
  • plata anumitor îndemnizații.

Serviciile de consultanță prin intermediul specialiștilor în domenii în care este mare nevoie de ei sunt un real ajutor atât pentru firmele mari, dar și pentru cele mai mici care au ca obiect de activitate domeniul alimentar. Prin intermediul lor, proprietarii se pot asigura că legile sunt respectate, în timp ce ei se concentrează pe ceea ce contează cu adevărat: satisfacția clienților și profitul. Așadar, dacă ai nevoie de astfel de soluții, nu ezita să le folosești pentru a te bucura de beneficiile lor!

Sursa foto: Freepik.com