Sanatate

ULTIMA ORA! 29 de oameni au murit din cauza vaccinului anti-COVID-19 in Norvergia!

Veste trista despre oameni din Norvergia, care s-au alarmat din cauza vaccinului anti-COVID-19, care au murit 29 de oameni dupa vaccinare, relateaza libertatea.ro.

Si doar oameni de varsta de peste 75 de ani.

La rându-i, Germania studiază 10 decese care au survenit la 4 zile după vaccin, însă o legătură de cauzalitate este foarte puţin probabilă, conform experților.
Chiar dacă nu este clar când exact au avut loc decesele, până în prezent, Norvegia a administrat cel puţin o doză la aproximativ 42.000 de oameni şi s-a concentrat pe cei la risc mai mare de deces în cazul în care ar contracta virusul.

Până vineri, vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech era singurul disponibil în Norvegia, astfel că “toate decesele erau legate de acest vaccin”, a spus Agenţia norvegiană a medicamentului într-o declaraţie scrisă pentru Bloomberg.

“13 decese au fost evaluate şi alte 16 decese sunt sub evaluare în acest moment”, a mai spus agenţia. Toate decesele au survenit la “oameni în vârstă cu afecţiuni grave.

Majoritatea au avut efectele secundare aşteptate ale vaccinului, adică greaţă şi stări de vomă, febră, reacţii locale la locul injecţiei, precum şi agravarea bolii sau simptomelor lor preexistente”.
“Agenţia norvegiană a medicamentului explicase, înainte de startul campaniei de vaccinare, că atunci când vom vaccina pe cei mai bătrâni şi mai bolnavi, este de aşteptat să aibă loc decese într-un context temporal legat de vaccinare.

Acest lucru nu înseamnă că există o legătură cauzală între vaccin şi moarte.

De asemenea, în legătură cu decesele raportate, am comunicat că este posibil ca reacţiile adverse ştiute, comune ale vaccinurilor să fi fost un factor care să fi contribuit la o agravare a bolii sau la deces la unii pacienţi”, a mai spus agenţia norvegiană.
“Le cerem doctorilor să continue vaccinarea, dar să desfăşoare şi o evaluare în plus a celor mai bolnavi dintre pacienţi, a căror condiţie preexistentă ar putea fi agravată de reacţiile adverse la vaccin”.
“Vorbim de pacienţi foarte grav bolnavi, o parte dintre ei primeau îngrijiri paliative”, a explicat Brigitte Keller-Stanislawski, şefa departamentului responsabil de siguranţa medicamentului, la Institutul Paul Erlich