Actualitate

ULTIMA ORA! NOUL COD RUTIER te lasa fara permis mai repede, iata de ce!

ULTIMA ORA! NOUL COD RUTIER te lasa fara permis mai repede, iata de ce!Veste rea pentru soferi, noul Cod Rutier s-ar putea modifica, iar conducatori isi vor pierde mai repede permisul, relateaza www.romaniatv.net.

„Dacă observă o afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto, orice medic, nu doar cel de familie, va putea să trimită șoferii la o examinare medicală.

Astfel, conducătorii vor fi obligați să se prezinte la o clinică autorizată, altfel vor risca să-și piardă automat permisul.

Acum, procedura nu prevede ce se întâmplă dacă șoferul nu se prezintă la examinare. Proiectul ce conține această propunere e pe agenda Camerei Deputaţilor”, Potrivit Avocatnet.ro,

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale (…), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată (…), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului”, scrie în proiectul de act normativ, cu precizarea că există un ordin al ministrului sănătății cu afecțiunile ce nu permit conducerea mașinilor.