Actualitate

ULTIMĂ ORĂ! Vladimir Putin ameninta! Romania este prima tara vizata

Vladimir Putin ameninta Romania, Moscova i-a masuri contraatac scutului antiracheta american in Europa de Est, a declarat Vladimir Putin, in conferinta ede presa cu omologul său finlandez Sauli Niinisto în finalul întâlnirii lor la Soci, celebră staţiune de pe coasta rusă a Mării Negre, relatează www.capital.ro.

Evident, trebuie să vedem ce se întâmplă acolo, să ne consolidăm infrastructura.

Noi trebuie să reacţionăm la faptul că elemente ale sistemului de apărare antirachetă al SUA apar la graniţele noastre, în imediata vecinătate’, a afirmat preşedintele rus, adăugând că elementele scutului antirachetă american ar putea fi utilizate inclusiv pentru lansarea rachetelor cu rază medie de acţiune, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, Moscova, a afirmat şeful statului rus, se aşteaptă ca Alianţa Nord-Atlantică să îşi reconsidere refuzul de a discuta cu Rusia măsuri de reducere a tensiunilor în domeniul zborurilor aviaţiei militare.

Putin a menţionat că Rusia salută propunerea preşedintelui Finlandei ‘pentru reducerea oricăror tensiuni în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte zborurile aviaţiei militare’.

El a evocat faptul că Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO) ‘a elaborat anumite reguli, dar ele nu se aplică aviaţiei militare, având doar un caracter de recomandare’. 

‘Suntem gata să discutăm aceasta cu partenerii noştri din NATO, dar ei refuză.

Cred că nu este o poziţie constructivă. Sperăm că ea va fi reconsiderată’, a mai spus Vladimir Putin, adăugând că Rusia sprijină propunerea Finlandei de a îmbunătăţi nivelul de siguranţă a zborurilor în regiunea Mării Baltice.