Actualitate

Un avion cu sistemul de navigație defect a aterizat la Iași

O aeronava Airbus 321, care circula pe ruta Bergamo–Iaşi a aterizat cu dificultate, având sistemul de navigaţie stricat, informează Ziarul de Iași. Avionul avea 107 la bord în momentul aterizării.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a activat planul roşu de intervenţie, însă acesta a fost dezactivat după ce aeronava a aterizat în siguranță.

Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 autospeciale de intervenţie cu 44 subofiteri şi 6 ofiţeri.
Aeroportul din Iași a informat că pilotul avionului Airbus a anunțat o problemă tehnică la sistemul de navigație cu 20 de minute înainte de aterizare.

„O situație de urgență a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iași (Wizz Air), ora sosirii 13.25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunțat o problemă tehnică la instrumentul de navigație și au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri”, au precizat reprezentanții aeroportului, într-un comunicat de presă.

„Aeronava a aterizat la timp, în condiții de siguranță maximă, fără a fi nevoie de intervenția acestora”, mai susțin aceștia.

sursa