Actualitate

Un bărbat mort de doi ani a fost sancționat de polițiști pentru că a ieșit din casă după ora 23.00

Un caz halucinant s-a petrecut în orașul Râșnov, în luna ianuarie a acestui an. Un bărbat care a decedat în urmă cu doi ani a fost amendat de polițiștii locali, pentru că ar fi ieșit din casă după ora 23.00, fără să aibă o declarație pe propria răspundere. Familia a primit procesul verbal în urmă cu câteva zile, iar autoritățile se scuză, menționând că a fost vorba de o confuzie, omul fiind confundat cu fratele său.

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a publicat documentul în care ar scrie că „în seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, a fost surprins pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”, informează b1.ro.

Pe de altă parte, Primăria Râșnov susține că a fost vorba despre o eroare, bărbatul fiind confundat cu fratele său.

„În primul rând nu este vorba despre o amendă ci despre un avertisment. Datele de identificare (CNP, adresa) ale persoanei avertizate sunt cele corecte. În momentul în care agentul Poliției Locale a completat numele și prenumele persoanei în cauză s-a produs o eroare materială. Mai exact la prenume a fost trecut fratele celui oprit de agenți, care a decedat în 2019. Agentul îi cunoștea pe cei doi, care erau frați și de aceea s-a produs greșeala respectivă”, au scris pe Facebook reprezentanții Primăriei Râșnov.

La nivel intern a fost demarată o anchetă, iar agentul de la Poliția Locală Râșnov urmează să fie audiat în fața unei comisii de disciplină. Ulterior el s-ar putea alege cu o sancțiune