Actualitate

Un copil de cinci ani a fost împuşcat accidental de fratele său mai mare

Un copil în vârstă de cinci ani a fost împuşcat mortal, luni, cu o armă cu aer comprimat, de către fratele său cu trei ani mai mare, incidentul având loc la marginea unei păduri din judeţul Mureş. Echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe copil scrie b1.ro

Mai exact, tragedia s-a petrecut în jurul orei 15:00, la marginea unei păduri dintre localităţile Pănet şi Mădăraş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Mureş, Emanuela Farcaş, a declarat pentru News.ro că, potrivit primelor date, un copil de cinci ani a fost împuşcat în zona toracelui de fratele său, în vârstă de opt ani. Cei doi copii se aflau cu părinţii şi cu alte persoane la o cabană din zonă, când fratele mai mare a găsit o armă cu aer comprimat, lăsată nesupravegheată, şi, în timp ce manevra arma, şi-a împuşcat fratele.

Din nefericire, echipajul medical sosit la faţa locului, în urma apelului la 112, nu a putut face nimic pentru a salva viaţa copilului.

Şefa SMURD Mureş, Maria Salanţa, a declarat că echipajul SMURD a ajuns în aproximativ 14 minute, iar copilul a fost găsit în stop cardio-respirator, i-au fost făcute manevre de resuscitare, i-a fost făcut drenaj toracic stâng cu eliminare de sânge din plămâni, i s-a administrat sânge, dar, din păcate, a fost declarat decesul.

Totodată, medicul a estimat că băiatul a fost împuşcat de la mică distanţă, fiindu-i perforat plămânul şi probabil şi cordul, dar acest lucru va putea fi stabilit de către legişti.

În caz, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au deschis un dosar penal pentru a stabili cu exactitate împrejurările decesului copilului.