Actualitate

Un jurnalist susține că a fost bătut de jandarmi, deși și-a ridicat mâinile deasupra capului și le-a arătat legitimația

Un jurnalist a depus plângere la Secția 1 de Poliție după ce ar fi fost bătut de jandarmi la protestul din 10 august.

Robert Mihăilescu, de la HotNews, a declarat că a fost lovit cu pumnii și picioarele de jandarmi la mitingul Diasporei, după ce forțele de ordine au început intervenția în forță împotriva manifestanților.

Potrivit lui, un bărbat în civil, îmbrăcat în haine de culoare deschisă, care dădea ordine jandarmilor, a venit dintre aceștia și l-a tras pe jurnalist în mijlocul jandarmilor.

Transmiteam LIVE intervenția jandarmilor. Bărbatul în alb m-a prins de mână și mi-a smuls telefonul. I-am strigat că sunt ziarist și am ridicat mâinile deasupra capului, cu legitimația care se afla la gât ridicată în aer. Bărbatul m-a tras în mijlocul jandarmilor cărora le-a spus: ‘Luați-l și pe ăsta’. Unul dintre jandarmi m-a lovit cu pumnul și m-a împins în spatele cordonului în timp ce un al jandarm mi-a mai dat un picior în spate. I-am cerut să îmi dea telefonul înapoi, spunându-le din nou că sunt ziarist. Un jandarm m-a înjurat și m-a lovit cu piciorul. În acest timp, un alt jandarm zdrobea de asfalt telefonul meu”, a povestit Robert Mihăilescu.