Actualitate

Un medic român anunță Apocalipsa

Deşi liderii din domeniul sănătății spun că varianta Omicron poate fi mai contagioasă, dar nu cea mai periculoasă, medicul Virgil Musta a afirmat că vor urma din nou momente dificile foarte curând.
Faptul că omicronul cauzează o mulțime de reinfecții ar putea face să pară mai puțin grav decât este de fapt”, a spus dr. Jason Salemi, profesor epidemiolog la Colegiul de Sănătate Publică al USF. „Omicron a demonstrat capacitatea de a transmite de la o persoană la alta chiar mai mult decât Delta”, a mai spus expertul.

Un studiu a analizat 325.000 de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 printr-un test PCR în Anglia între 1 și 14 decembrie – 56.000 de cazuri de Omicron și 269.000 de cazuri de Delta.

S-a constatat că riscul de a avea nevoie de orice tratament în spital a scăzut cu 20-25 la sută cu Omicron în comparație cu Delta, iar nevoia de spitalizare peste noapte a scăzut cu 40-45 la sută.

Pentru cei incluși în studiu care nu au avut vaccinul sau infecția anterioară, riscul de spitalizare a fost cu aproximativ 11% mai mic pentru Omicron față de Delta

sursa