Actualitate

Un polițist a fost lovit cu maşina de un şofer pe care a vrut să îl legitimeze

Un şofer care oprise neregulamentar, cu luminile de avarie aprinse, este cercetat penal după ce a lovit un agent de poliţie care i-a cerut să se legitimeze. Potrivit sindicatului Europol, încadrarea juridică a faptei „nu poate fi alta” decât cea de tentativă de omor.

Un şofer este acuzat de tentativă de omor după ce a lovit cu maşina un poliţist

Incindetul a avut loc sâmbătă seară, în zona Gării de Nord din Capitală.
În primă fază, agentul de poliție i-a atras atenţia șoferului să elibereze zona unde oprise neregulamentar. Din cauză că omul nu a răspuns solicitărilor polițistului, ofițerul a vrut să-l legitimeze pe acesta.
„Un autoturism staţionat neregulamentar în zona Garii de Nord din Bucureşti, pe modul «avarii», a fost atenţionat de un poliţist să se pună în mişcare. Şoferul nu a «suportat» critica şi a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, se arată într-un mesaj transmis de sindicatul poliţiştilor într-o postare pe Facebook.
Reprezentanții Poliției Române au transmis că şoferul agresiv a fost prins la cinci străzi distanţă de locul în care s-a produs incidentul şi se află în custodia poliţiei.
Conform sindicaliştilor din poliţie, încadrarea juridică a faptei de care se face vinovat acesta „nu poate fi alta decât” cea de ”tentativă de omor”.

Sursa