Scitech

Una dintre cele mai controversate caracteristici tehnologice ale Apple ar putea dispărea anul acesta. Mulți nu vor rata

New York (CNN Business) Apple ar putea să renunțe la una dintre cele mai divizabile tehnologii din acest an, iar unii fani nu-i pare rău să o vadă.

În timp ce designul MacBook Pro nu s-a schimbat semnificativ în ultimii cinci ani, Apple își va elimina Touch Bar-ul digital, potrivit unei note din ianuarie a lui Ming-Chi Kuo, un analist Apple de top cu TF International Securities. CNN Business a tradus nota din chineză.
Apple a dezvăluit prima dată Touch Bar pe MacBook Pro în 2016. Este un mic ecran tactil OLED dreptunghiular care a înlocuit rândul de taste funcționale din partea de sus a tastaturii. Interfața sa digitală include alte caracteristici, cum ar fi predicția textului și comenzile rapide. Dezvoltatorii de aplicații Apple sunt capabili să creeze software pentru a profita de capacitățile ecranului tactil.
Fanii Apple sunt împărțiți cu privire la modul în care se simt despre Touch Bar. Unii îl adoră pentru ușurința utilizării, dar altora dor de butoanele fizice pe care le-a înlocuit.
Memoria lui Kuo prezice că Touch Bar va dispărea în două modele MacBook Pro 2021, un laptop de 14 inci și un laptop de 16 inci și că butoanele fizice vechi vor reveni. Apple nu a răspuns la o cerere de comentariu.
sursa