Advertoriale

Veka – liderul in topul termopanelor de calitate

VEKA se distinge ca unul dintre liderii globali în producția de termopane, consolidându-și poziția în peste 50 de piețe naționale. Cu o experiență care se întinde pe parcursul a peste 40 de ani, compania continuă să inoveze în soluțiile tehnice și să extindă serviciile cu valoare adăugată pentru partenerii săi din întreaga lume. Diversitatea produselor și serviciilor, inclusiv sisteme hexacamerale și tipuri speciale de uși, evidențiază angajamentul VEKA față de îndeplinirea celor mai exigente cerințe și nevoi specifice ale arhitecților, constructorilor, dezvoltatorilor imobiliari și utilizatorilor finali din România.

Având avantaje precum calitatea de clasă A, conceptul de parteneriat, soluțiile tehnice inovatoare, gama variată de culori, sistemul de livrare, consultanța tehnică, certificările internaționale și angajamentul față de mediu, VEKA redefinește standardele industriei de termopane. Prin implementarea unor politici stricte de protecție a datelor și sisteme de consimțământ pentru cookie-uri, VEKA subliniază importanța siguranței și satisfacției clienților. Aceste calități plasează VEKA în fruntea opțiunilor pentru cei care caută cele mai bune termopane din PVC, fie că este vorba despre fabrica de termopane sau despre profile termopane, oferind soluții adaptate oricărei construcții moderne.

Veka Soft70

Istoricul și Reputația VEKA

Cu peste 40 de ani de experiență în producția de profile PVC pentru ferestre și uși izolate termic, termopane VEKA se poziționează ca un lider global recunoscut în domeniu. Fondată în 1969 de Heinrich Laumann sub numele de VEKAPLAST, compania a început inițial cu producția de rolete și profile pentru construcții. Evoluția sa a fost rapidă și inovatoare, dezvoltând primul său sistem de ferestre în 1979 și extinzându-se internațional cu filiale în Spania și SUA în 1983, urmate de Franța în 1994 și Marea Britanie în 1996. Această expansiune subliniază angajamentul VEKA de a oferi soluții de înaltă calitate la nivel global.

Prezența Globală și Angajamentul față de Calitate:

 • 26 de filiale în întreaga lume
 • Peste 3500 de angajați
 • Certificări internaționale, incluzând DIN ISO 9001:2000
 • Sisteme de ferestre recunoscute pentru materialele de înaltă calitate și construcția robustă

Caracteristicile Principale ale Termopanelor VEKA

Termopanele VEKA se disting prin caracteristici superioare care le plasează în topul opțiunilor pentru cei interesați de eficiență, durabilitate și estetică. Acestea includ:

Izolare Termică și Fonică Excepțională:

 • Profile VEKA cu izolare termică ridicată reduc pierderea de căldură și facturile la energie, fiind fabricate din PVC de înaltă calitate cu un sistem de etanșare din cauciuc.
 • Comparativ, profilele standard au o izolare termică inferioară, un coeficient Uw mai mare (coeficient de transfer termic), izolare fonică mai slabă și sunt, de obicei, fabricate din PVC de calitate inferioară fără un sistem de etanșare din cauciuc.

Diversitate în Design și Culori:

 • VEKA oferă o gamă largă de culori, finisaje și stiluri, permițând clienților să aleagă opțiunea care se potrivește cel mai bine cu stilul și designul casei lor.
 • Fiecare client poate personaliza termopanele VEKA alegând dintre diferite tipuri de ferestre și uși, inclusiv glisante, rabatabile, batante sau oscilante, precum și diferite tipuri de geam termoizolant, ornamente și accesorii pentru a crea un produs unic.

Siguranță și Securitate Îmbunătățite:

 • Profilele VEKA sunt recunoscute pentru calitatea superioară și rezistența ridicată, datorită grosimii exterioare a peretelui de 3.0mm (±0.2mm), conform standardului european pentru ferestre și uși (EN 12608) în cea mai înaltă clasă de calitate: Clasa A.
 • Stabilitatea profilului VEKA asigură o rezistență mai mare la colțuri și o rezistență crescută la efracție, iar ferestrele și ușile realizate cu profile VEKA au o durată de viață mai lungă comparativ cu termopanele tradiționale, datorită construcției robuste și PVC-ului durabil.

Aceste caracteristici principale ale termopanelor VEKA subliniază angajamentul mărcii către inovație, calitate și satisfacția clienților, oferind soluții adaptate nevoilor specifice ale fiecărui proiect de construcție sau renovare.

Beneficiile alegerii termopanelor VEKA

Alegerea termopanelor VEKA aduce o serie de beneficii incontestabile pentru orice construcție, fie că vorbim despre o locuință personală sau un spațiu comercial. Aceste avantaje se reflectă nu doar în calitatea și durabilitatea produselor, dar și în serviciile post-vânzare și suportul oferit de parteneri.

Calitate și Durabilitate Superioră:

 • Termopanele VEKA sunt recunoscute pentru stabilitatea și durabilitatea lor superioră, comparativ cu termopanele tradiționale. Aceasta înseamnă o viață mai lungă a ferestrelor și ușilor, cu mai puține intervenții pentru reparații sau înlocuiri.
 • Investiția în ferestre de calitate, cum sunt cele produse de VEKA, contrazice concepția greșită că ferestrele mari sunt o risipă de resurse. Dimpotrivă, acestea pot îmbunătăți semnificativ confortul și valoarea unei clădiri.

Servicii Post-Vânzare și Asistență:

 • VEKA pune la dispoziție o echipă de profesioniști pentru servicii post-vânzare, asigurându-se că fiecare instalare este executată impecabil și că funcționalitatea produselor este optimă pe termen lung.
 • Partenerii VEKA din întreaga țară oferă sfaturi experte și oferte personalizate, astfel încât clienții să facă cele mai bune alegeri pentru nevoile lor specifice.Prin aceste aspecte, VEKA nu doar că oferă produse de înaltă calitate, dar și construiește relații solide cu clienții și partenerii săi, garantând satisfacție și confort pe termen lung. Aceste beneficii subliniază de ce VEKA rămâne un lider de necontestat în domeniul termopanelor de calitate.

Compararea cu alte mărci de pe piață

Când vine vorba de alegerea termopanelor potrivite pentru casa sau spațiul comercial, piața oferă o varietate de opțiuni, fiecare cu caracteristicile sale unice. Printre acestea, profilele Salamander Streamline 76 și Salamander BluEvolution 92 se remarcă prin pereții exteriori mai groși și compoziția unică, oferind un coeficient de transfer termic superior și o rezistență mai bună la presiunea vântului. Pe de altă parte, seriile Gealan S9000 și S8000 sunt apreciate pentru izolarea termică și fonică avansată, cu seria S9000 evidențiindu-se prin sistemul său de etanșare central pentru o izolare termică remarcabilă.

Comparativ:

 • Termopane Salamander: Clasa A, pereți exteriori mai groși, rezistență la presiunea vântului.
 • Termopane Gealan: Seriile S9000 și S8000, izolare termică și fonică avansată, prețuri începând de la 74 de euro pe metru pătrat pentru o fereastră fixă albă, opțiuni variate de culori și finisaje, inclusiv efect de lemn.

Este important de menționat că, în ciuda diversității opțiunilor de pe piață, este recomandabil să evitați marca Q4t din cauza feedback-ului negativ primit de la utilizatori. În ceea ce privește diferența de preț dintre profilele VEKA și Salamander, cu configurații identice, aceasta nu este semnificativă, variind între 50 și 100 de euro. Această informație este esențială pentru cei care caută să facă o investiție informată în termopane de calitate, luând în considerare atât caracteristicile tehnice, cât și aspectele financiare.

Alegerea corectă a termopanelor poate influența semnificativ confortul, eficiența energetică și estetica unei clădiri, motiv pentru care este crucial să se compare opțiunile disponibile pe piață, având în vedere feedback-ul utilizatorilor și diferențele de preț, pentru a asigura o decizie bine informată.

Având în vedere analizele și discuțiile prezentate, VEKA se remarcă nu doar ca un lider în producția de termopane, dar și ca un partener de încredere pentru cei care caută soluții de înaltă calitate pentru proiectele lor. Prin calitatea produselor, serviciile post-vânzare, și angajamentul față de inovație și satisfacția clienților, VEKA redefinește standardele în domeniul ferestrelor și ușilor, oferind soluții adaptate nevoilor complexe ale pieței din România și din întreaga lume.

Comparând VEKA cu alte mărci de pe piață, este evident că aceasta oferă un echilibru remarcabil între calitate, performanță și durabilitate, subliniind importanța alegerii unor termopane care pot contribui semnificativ la eficiența energetică și confortul unei locuințe sau spațiu comercial. În concluzie, alegerea VEKA se traduce printr-o investiție în confort, securitate și estetică, confirmându-și astfel poziția de lider și de alegere preferată pentru clienți și parteneri deopotrivă.