Sanatate

Veste de ultima ora! Anunt de la Guvernul Romaniei pentru cei vaccinati!

Anunt pentru toti romani, secretarul de stat al Ministrului Sanatatii Andrei Baciu a discutat despre vaccinarea cu cel de-a treilea doza de vaccin, defapt s-a discutat care este compatibil cu celelalte vacccinuri, relateaza www.capital.ro.

De astfel, conform secretarului de stat, pentru romani care s-au vaccinat cu Pfizer si Moderna, se recomanda ca cel de-al trei-lea vaccin sa fie facut cu acelasu vaccin.

Pe de altă parte, în cazul persoanelor care s-au vaccinat cu AstraZeneca acestea pot alege pentru imunizarea cu a treia doză Pfizer sau Moderna.

„Când facem rapelul, adică cea de-a treia doză, putem să alegem dintre cele două tipuri de vaccinuri care sunt construite pe baza tehnologiei de ARN mesager.

Aici, alegem fie Pfizer, fie Moderna, însă recomandarea este să te vaccinezi cu acelaşi vaccin.

Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, faci doza trei tot cu Pfizer, acelaşi lucru şi în cazul vaccinului Moderna”, a spus Andrei Baciu.

Ce ser vor primi cei vaccinați cu AstraZeneca
„Cei cu AstraZeneca pot alege oricare dintre cele două vaccinuri, dar pentru primele două categorii care vor să facă schimbul, vaccinarea heterogenă, avem date că este la fel de benefică cea de-a treia doză şi cu altă doză decât primele două administrate deja”, a menționat Andrei Baciu.

„În România, avem patru tipuri de vaccinuri diferite împotriva COVID-19. Cine se poate vaccina cu cea de-a treia doză?

Toţi cei care s-au vaccinat cu serurile care au două doze.

Vorbim în primul rând de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Pentru Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, încă nu există recomandarea unei doze de rapel”, a declarat Andrei Baciu.