Auto

Veste extraordinara de la Dacia: Apare mașina electrică. Românii sunt uluiți de ce model iesit!

Veste extraordinara pentru ccare vor o masina adevarata, cu privire la inmultire interdictiilor pentru DIESEL, relateaza www.b1.ro.

De astfel, multe compani se ingrijoreaza pentru mediu, deoarece se polueaza mult masinile, vor sa vina cu modele care nu  polueaza.

Modelul a fost botezat Sandero Electron și este unul experimental, care nu va intra probabil niciodată în linia de fabricație.

Cel care a construit acest model electric este directorul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului din cadrul Universităţii Piteşti, Dănuţ Gabriel Marinescu.

„Vehiculul electric este construit pe un autoturism Dacia Sandero Stepway, prin înlocuirea sistemului clasic de propulsie cu un nou sistem electric (AMBRA) conceput în laboratorul „Sisteme alternative de propulsie – Vehicule electrice şi Hibride” din cadrul centrului.

Propulsarea vehiculului este realizată de un motor asincron cu puterea maximă de 32 kW, alimentat de la o baterie litiu-ion cu o tensiune de 250V”, a explicat pentru Dănuţ Gabriel Marinescu.