Politica

Vîlceanu: Încă 1,9 miliarde euro vor ajunge în conturile statului român

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunțat că încă 1,9 miliarde euro, reprezentând a doua tranșă din PNRR, vor ajunge în conturile statului român, urmând ca banii să fie utilizați „pentru investiții în autostrăzi, racordare la apă și canal, facilități pentru digitalizarea IMM-urilor sau reîmpăduriri”.

România primește a doua tranșă din PNRR, a anunțat Dan Vîlceanu
Încă 1,9 miliarde de euro vor ajunge în conturile statului român. Suma reprezintă prefinanţarea din împrumutul acordat României in cadrul Programului de Redresare și Reziliență. Vom utiliza acești bani pentru investiții în autostrăzi, racordare la apă și canal, facilități pentru digitalizarea IMM-urilor sau reîmpăduriri”, a scris ministrul fondurilor europene, miercuri, pe Facebook.

Liberalul a amintit că este vorba despre o a doua tranșă, în condițiile în care la începutul lunii decembrie România a primit alți 1,85 miliarde euro.
Aceasta este a doua tranșă. Pe 2 decembrie 2021 am primit prefinanțarea pe partea de granturi, în valoare de 1,85 miliarde de euro.

Implementarea PNRR este foarte importantă pentru Guvernul României pentru că aceasta implică îndeplinirea unor reforme și finanțarea proiectelor de anvergură. Pentru a avea acces la restul banilor din PNRR, trebuie să fim în continuare serioși și să ne respectăm obiectivele stabilite cu partenerii noștri, Comisia Europeană”, a conchis Dan Vîlceanu.

sursa