Politica

Viorica Dăncilă-„Nu poti sa iei un copil cu forta”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică seară, referindu-se la cazul fetiţei din Mehedinţi adoptată de o familie din SUA, că măsurile luate trebuie să fie foarte dure criticând intervenţia procurorului.

Nu vreau să acuz părinţii adoptivi, dar cred că nu poţi să iei un copil cu forţa” a spus premierul.
Am ţinut legătura cu ministrul Afacerilor Interne şi cu ministrul Muncii, am încercat să mă informez de ce se întâmplă, pentru că dincolo de măsurile pe care le vom lua şi, subliniez, măsurile pe care le vom lua trebuie să fie foarte dure, dincolo de măsurile pe care le vom lua, trebuie să nu uităm că este vorba de un copil, un copil care a fost bruscat, care a stat 8 ani de zile într-o familie. Acolo a spus ”mama”, acolo a făcut primii paşi şi faptul că a fost luat, a fost bruscat este incalificabil. Faptul că un procuror şi-a permis să târască, să bruscheze fetiţa într-o ţară în care vrem şi acuzăm abuzurile, acest lucru cred că a creat foarte multă emotie”, a declarat Dăncilă.

Ea a argumentat că ea însăsi a adoptat un copil şi ştie câtă grijă trebuie să ai de un copil adoptat, pentru că în mintea lui de copil se induce ideea că dacă iei o anumită măsură, nu eşti legat sufleteşte de el.

Nu vreau să acuz părinţii adoptivi, înţeleg că e o decizie judecătorească, dar cred că nu poţi să iei un copil cu forţa pentru că acea relaţie pe care vrei să o ai cu acel copil nu cred că poate funcţiona dacă acel copil pleacă timorat, sentiment care, în mintea lui, în sufleţelul lui, rămâne mult timp”, a spus premierul.

Citeste mai mult pe romaniatv.net