Actualitate

Vreme extremă în Europa din cauza ciclonului Olaf. Ploi, lapoviţa şi ninsori sunt aşteptate în România

Vreme extremă în Europa din cauza ciclonului Olaf. Ploi, lapoviţa şi ninsori sunt aşteptate în RomâniaVreme extremă în Europa de la un capăt la altul, şi nici noi nu suntem scutiţi de necazuri. Un nou ciclon aduce peste tara noastra ploi, lapovita si ninsori.
Este cod galben de viscol în Suedia şi Norvegia şi valuri periculoase la ţărmurile Olandei şi Germaniei. Ciclonul botezat Olaf de meterologi înseamnă temperaturi scăzute în România, motiv pentru care ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare nu doar la munte ci şi prin nord, centru şi vest.
Deocamdată, furtuna devastatoare din Marea Mediterană aduce la noi doar mulţi nori.

PROGNOZA METEO Nebulozitatea va fi persistentă în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile nord-vestice și centrale, unde înnorările vor fi temporare. Va ploua slab, local în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului și al Dobrogei și doar izolat în celelalte regiuni. În Carpații Meridionali, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi noros, iar mai ales spre dimineață, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO 17 noiembrie, ORA 08 – 18 noiembrie, ORA 08 Vremea va fi predominant închisă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Se vor semnala ploi, în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în sud-vestul și sudul țării, iar mai ales spre seară și noaptea local și în rest. În zona montană înaltă, trecător precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

PROGNOZA METEO 20 noiembrie, ORA 08 – 21 noiembrie, ORA 08 Vremea va continua să se răcească. În vestul, centrul și nordul țării cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații mixte, iar în zonele de munte va ninge. În rest înnorările vor fi temporare și doar pe arii restrânse vor fi ploi și trecător lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, dar și în sudul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 3 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Romaniatv.net